Νέα & Ανακοινώσεις
Σε αγιασμούς σχολικών μονάδων παραβρέθηκε ο υπ. Δήμαρχος Δράμας Γιώργος Παπαδόπουλος
11/09/2023

Πρωταρχική θέση στον σχεδιασμό για την επόμενη ημέρα του Δήμου κατέχει η πλήρης αναβάθμιση των σχολικών μονάδων του Δήμου Δράμας, βάσει ολοκληρωμένου σχεδίου και όχι με αποσπασματικό τρόπο.

Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς αποτελεί παραδοσιακά πηγή αισιοδοξίας και ελπίδας. ειδικά φέτος σε μια εξαιρετικά δυσμενή περίοδο για την πατρίδα μας λόγω των καταστροφικών πλημμυρών και των εκτεταμένων πυρκαγιών που προηγήθηκαν. Η σκέψη όλων μας στην έναρξη αυτής της σχολικής χρονιάς βρίσκεται στους μαθητές της Θεσσαλίας, όπου σε πολλές περιοχές δεν χτύπησε το πρώτο κουδούνι.

Ο υπ. Δήμαρχος Γιώργος Παπαδόπουλος, επικεφαλής της παράταξης Επανεκκίνηση για τη Δράμα, επισκέφτηκε σχολικές μονάδες για τον καθιερωμένο αγιασμό και ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς. Ο κ. Παπαδόπουλος παρέστη προσωπικά στην τελετή αγιασμού του ΚΕΔΑΣΥ, του Ειδικού Σχολείου, των 1ου και 2ου ΕΠΑΛ καθώς και το Μουσικού Σχολείου, ενώ εκπρόσωποι της παράταξης παρέστησαν σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου.
Για την παράταξή μας η πλήρης αναβάθμιση των σχολικών μονάδων του Δήμου Δράμας, βάσει ολοκληρωμένου σχεδίου και όχι με αποσπασματικό τρόπο, κατέχει σημαντική θέση στον σχεδιασμό για την επόμενη ημέρα του Δήμου.
Η ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων και ο έλεγχος της στατικής τους επάρκειας, ο εξοπλισμός των σχολικών μονάδων και η οργάνωση των αύλειων χώρων είναι έργα προτεραιότητας, η υλοποίηση των οποίων θα συμβάλλει καθοριστικά στη βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας στον τόπο μας. Αυτό είναι το χρέος μας προς τις επόμενες γενιές, τους σημερινούς μαθητές.

Το ενδιαφέρον, άλλωστε, έχει αποδειχτεί εμπράκτως, καθώς με πρωτοβουλία του Γιώργου Παπαδόπουλου ως τότε Αντιπεριφερειάρχη επετεύχθη η μεταφορά του ΚΕΔΑΣΥ (Κέντρο Διάγνωσης, Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης) σε νέο κτίριο και για αυτό τον λόγο εκφράστηκαν για ακόμη μια φορά ευχαριστίες προς το πρόσωπό του κατά τη διάρκεια της παρουσίας στην τελετή αγιασμού.
Παράλληλα, ο Γιώργος Παπαδόπουλος, σχετικά με το σημαντικό ζήτημα που έχει ανακύψει με τη μεταφορά των μαθητών του Ειδικού Σχολείου δεσμεύτηκε, ενώπιον μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών να εξαντλήσει κάθε πρωτοβουλία για να εξευρεθεί άμεσα λύση.

Η μέριμνα για τα εκπαιδευτικά θέματα είναι έντονη και διαρκής, καθώς η Παιδεία βρίσκεται σε πολύ ψηλά στο αξιακό σύστημα του επικεφαλής και των μελών της παράταξης «Επανεκκίνηση για τη Δράμα»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 11-09-2023

#dramarestart

Επανεκκίνηση για τη Δράμα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Παρόμοια άρθρα

Τσακίρης Γιάννης – Συνέντευξη στον Alpha News 95,5

Τσακίρης Γιάννης – Συνέντευξη στον Alpha News 95,5

Οικονομολόγος υπ. Δημοτικός Σύμβουλος Δράμας «Επανεκκίνηση για τη Δράμα» Ο Γιάννης Τσακίρης στην εκπομπή "Κάθε Μέρα Μαζί" σε ρόλο πολιτικού σχολιαστή, στο Ραδιόφωνο του Alpha News 95,5 με τον δημοσιογράφο Άρη Γκέρτα....

Διαβάστε Περισσότερα
Εφραιμίδης Γιάννης – Συνέντευξη στον Alpha News 95,5

Εφραιμίδης Γιάννης – Συνέντευξη στον Alpha News 95,5

Ελεύθερος Επαγγελματίας υπ. Δημοτικός Σύμβουλος Δράμας «Επανεκκίνηση για τη Δράμα» Δείτε τη συνέντευξη του Γιάννη Εφραιμίδη στην εκπομπή "Κάθε Μέρα Μαζί" στο Ραδιόφωνο του Alpha News 95,5 με τους δημοσιογράφους Ρένα Γιουλβάνη και Άρη Γκέρτα....

Διαβάστε Περισσότερα
Μήνυμα ενότητας από το Γιώργο Παπαδόπουλο

Μήνυμα ενότητας από το Γιώργο Παπαδόπουλο

Ευχαριστήριο μήνυμα στέλνει ο υπ. Δήμαρχος Δράμας Γιώργος Παπαδόπουλος μετά την εκλογική διαδικασία της 8ης Οκτωβρίου κατά την οποία ο Δραμινός λαός εμπιστεύθηκε τον ίδιο και τους υπ. Συμβούλους της παράταξης Επανεκκίνηση για τη Δράμα με μεγάλο ποσοστό. Εν όψει της...

Διαβάστε Περισσότερα