Γιώργος Παπαδόπουλος

Ο Γιώργος Παπαδόπουλος γεννήθηκε το 1967 στον Μυλοπόταμο Δράμας όπου και έζησε τα μαθητικά του χρόνια. Αποφοίτησε από το 2ο Γενικό Λύκειο Δράμας και συνέχισε τις σπουδές του στο ΤΕΙ Καβάλας, στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών. Υπηρέτησε στις Ειδικές Δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού Ξηράς και στο Τάγμα Πεζοναυτών. Κατοικεί, έως και σήμερα, στη Δράμα με τη σύζυγο και τις 2 ενήλικες κόρες του.

Από το 1991 δραστηριοποιείται ως ελεύθερος επαγγελματίας στον χώρο των μεταλλικών κατασκευών και διαθέτει μεγάλη εμπειρία στον σχεδιασμό και στη μελέτη μηχανολογικών εφαρμογών, τόσο σε ιδιωτικά όσο και σε δημόσια έργα. Από το 2012 δραστηριοποιείται στην εισαγωγή και το εμπόριο καύσιμων υλών και προϊόντων ξύλου.

Πολιτική σταδιοδρομία

Η αυτοδιοικητική του πορεία ξεκίνησε το 1999, όταν εκλέχθηκε για πρώτη φορά Πρόεδρος της Κοινότητας Μυλοποτάμου στις αυτοδιοικητικές εκλογές καθώς και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Δράμας. Το 2000 εκλέχθηκε πρώτος σε ψήφους σύμβουλος στο Βιοτεχνικό Τμήμα του Επιμελητηρίου. Το 2002 εκλέχθηκε εκ νέου Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Μυλοποτάμου και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Δράμας. Εκλέγεται ξανά πρώτος σε ψήφους Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Δράμας το 2006 και το 2010, ενώ κατά τη διετία 2008 & 2009 ορίζεται ως Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Δημοτικών Κοινοτήτων. Το 2014 εκλέγεται δεύτερος Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Δράμας και ορίζεται Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Αναπληρωτής Δημάρχου. Το 2019 συμμετέχοντας στον 2ο βαθμό Αυτοδιοίκησης εξελέγη πρώτος Περιφερειακός Σύμβουλος στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας και ανέλαβε τα καθήκοντα του χωρικού Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Δράμας της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. έως 31.12.2021.

Παράλληλα με την επαγγελματική του δραστηριότητα και την αυτοδιοικητική του πορεία υπήρξε μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου της ΔΕΚΠΟΤΑ Δράμας για 14 έτη, εκ των οποίων τα 7 ήταν Αντιπρόεδρος.

Δεσμεύομαι

“Να κάνω ότι είναι δυνατόν, ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των συμπολιτών μου και γι’ αυτό ζητώ τη στήριξη σας! Μαζί θα μπορέσουμε να βάλουμε ένα τέλος σε καταστάσεις που μας κάνουν να αισθανόμαστε απογοήτευση για τον ίδιο τον τόπο μας!”

Ενδιαφέροντα

Κοινωνική δράση

Σημαντικά σημεία της κοινωνικής του δράσης είναι η θέση του ως Αντιπρόεδρος και Γραμματέας του Κυνηγητικού Συλλόγου Δράμας από το 2011 έως και το 2017 και η θέση του ως Αντιπρόεδρος στο Σύλλογο Ποντίων Δράμας «Οι Κομνηνοί». Επίσης είναι ιδρυτικό μέλος του πολιτιστικού ποντιακού συλλόγου «Ο Πυρρίχιος».

Αθλητισμός

Ασχολήθηκε από μικρός και γι αρκετά χρόνια με την πολεμική τέχνη Τάε Κβον Ντο, δραστηριότητα που ενίσχυσε την πειθαρχία και την αυτοσυγκέντρωση του. Επιπλέον, η μεγάλη αγάπη του για τις ορεινές περιοχές τον οδήγησε σε εξορμήσεις στα βουνά σχεδόν όλης της χώρας όπου όχι μόνο κατανόησε το μεγαλείο της φύσης αλλά αναγνώρισε και τα προβλήματα των ανθρώπων που ζούνε σε αυτές τις απομακρυσμένες περιοχές, έχοντας πια έρθει πολλές φορές σε επαφή μαζί τους.

Επιθυμία μου είναι να ξεκινήσω ένα νέο κεφάλαιο για την πόλη μου…”