Το πρόγραμμά μας

Καθαριότητα & Ανακύκλωση

#dramarestart

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Για τη Δράμα που μας αξίζει

Η Καθαριότητα είναι ομαδική δουλειά,

  • μαζί ανακυκλώνουμε,
  • μαζί θέτουμε στόχους,
  • μαζί αναβαθμίζουμε τον δημόσιο χώρο και
  • μαζί προστατεύουμε το περιβάλλον.

Καθαρίζουμε και απολυμαίνουμε την πόλη μας με πρόγραμμα, οργάνωση, επιμονή και σωστά εργαλεία, προστατεύοντας το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία.

Η πρότασή μας

Ενίσχυση πολιτικών

για μείωση, επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση, λιπασματοποίηση των απορριμμάτων ως μορφών κυκλικής οικονομίας. Εφαρμογή προγράμματος διαλογής στη πηγή.

Στελέχωση των υπηρεσιών καθαριότητας και πρασίνου. Πρόσληψη μόνιμου αλλά και έκτακτου  προσωπικού  αποκλειστικά για τις ανάγκες της καθαριότητας, ανανέωση με ηλεκτροκίνητα οχήματα και απορριμματοφόρα του στόλου και αναβάθμιση του εξοπλισμού της Διεύθυνσης Καθαριότητας.

Τοποθέτηση νέων κάδων

σύμμεικτων απορριμμάτων (πράσινους κάδους) και νέους κάδους ανακύκλωσης (μπλε κάδους), σε όλη την Δράμα.

Υπογειοποίηση των κάδων σε όλο το κέντρο της πόλης μας και στα πολυσύχναστα μέρη αναβαθμίζοντας ποιοτικά την πόλη και τους δημόσιους χώρους. Σε κάθε σημείο θα λειτουργεί ξεχωριστός κάδος αποκομιδής για σύμμεικτα απορρίμματα και ξεχωριστός κάδος για ανακύκλωση. Ενας υπόγειος κάδος αντιστοιχεί σε τρεις συμβατικούς ως προς τη χωρητικότητα, ενώ παράλληλα με την απομάκρυνση των συμβατικών κάδων βελτιώνεται η εικόνα του αστικού περιβάλλοντος.

Περισυλλογή, αποκομιδή, μεταφορά και διάθεση

των αστικών απορριμμάτων θα γίνεται καθημερινά με βάση το εξαήμερο πρόγραμμα. Ειδικά για το κέντρο της πόλης μας η αποκομιδή των σκουπιδιών θα γίνεται βραδινές ώρες. Οργάνωση ειδικών συνεργείων για τη διαχείριση των ογκωδών απορριμμάτων.

Πρόγραμμα συλλογής βιοαποβλήτων

(καφέ κάδος) με έμφαση στους μεγάλους παραγωγούς αποβλήτων, όπως ξενοδοχεία, ΓΝΝ, ιδιωτικές κλινικές, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, λαϊκές αγορές, οπωροπωλεία, κρεοπωλεία και σούπερ μάρκετ.

Καθημερινοί καθαρισμοί

με αυτοκινούμενο καθαριστή στην πλατεία της πόλης μας και στους κοινόχρηστους χώρους. Οδοσάρωση με μηχανοκίνητο σάρωθρο δύο φορές την εβδομάδα για τον καθαρισμό των κεντρικών δρόμων της πόλης. Πλύσιμο και απολύμανση πεζοδρομίων, πεζοδρόμων και μεγάλων επιφανειών με ειδικό πλυντικό μηχάνημα τελευταίας τεχνολογίας.

Προμήθεια και τοποθέτηση

σε όλους τους δημόσιους χώρους μεταλλικά και πλαστικά καλαθάκια για να μην χρειάζεται να πετάμε τίποτα στον δρόμο.

Ανακύκλωση ενδυμάτων και υποδημάτων

 (κόκκινοι κάδοι), τα οποία είτε θα ανακυκλωθούν είτε θα διανεμηθούν σε ευπαθείς συμπολίτες μας.

Απομάκρυνση

από τους δρόμους μας των εγκαταλελειμμένων οχημάτων (ΙΧΕ και μοτο), υπό την καθοδήγηση της Δημοτικής Αστυνομίας, ελευθερώνοντας πολύτιμες θέσεις στάθμευσης.

Εναπόθεση των χαρτοκιβωτίων

και των συσκευασιών όλες τις ημέρες μόνο στους μπλε κάδους ανακύκλωσης και μόνο αφού συμπιεστούν.

Προσαρμογή

των μεθόδων συλλογής στα χαρακτηριστικά των γειτονιών και εφαρμογή νέων μεθόδων.

Δημιουργία Στάσεων Ανακύκλωσης

όλων των κάδων σε κάθε γειτονιά της πόλης, για να μπορούμε όλοι να ανακυκλώνουμε κοντά στο σπίτι μας.

Ενίσχυση της διαδικασίας συλλογής των απορριμμάτων από τις λαϊκές αγορές με εμπλοκή των πωλητών και παροχή μέσων για την καθαριότητα των χώρων δράσης των.

Καθαρισμός δημοτικών οικοπεδικών χώρων

από ξερά χόρτα και άλλα εύφλεκτα υλικά εν όψει της αντιπυρικής περιόδου (από 1η Μαΐου έως 31η Οκτωβρίου). Kαθαρισμός και φροντίδα εγκαταλελειμμένων ιδιωτικών οικοπεδικών χώρων κατόπιν σύστασης πολιτών.

Πρόγραμμα ενημέρωσης

για τη διαχείριση απορριμμάτων σε δημόσιους χώρους, σε στάσεις λεωφορείων, παιδικές χαρές, πάρκα και πλατείες.

Οργανώνουμε

από κοινού με συλλόγους και επιμελητήρια εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.

Σχεδιασμός βιωματικών δράσεων

για περιβαλλοντικά θέματα από την Διεύθυνση Καθαριότητας με σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα, τοποθετώντας κάδους πολλαπλών ρευμάτων σε σχολεία και διενεργώντας εκπαιδευτικές δράσεις.

Για να αλλάξουμε την πόλη μας αλλάζουμε την καθημερινότητά μας

Σχεδιάζουμε την επόμενη μέρα

#dramarestart

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ