Το πρόγραμμά μας

Αθλητισμός & Αθλητικές Εγκαταστάσεις

#dramarestart

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Για τη Δράμα που μας αξίζει

  • Χτίζοντας την αθλητική ταυτότητα του Δήμου
  • Εξειδικεύοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες μαζικού αθλητισμού
  • Διεκδικώντας χρηματοδοτήσεις και κονδύλια από κρατικούς και κοινοτικούς πόρους

Σκοπεύουμε στη:

Συντήρηση και εκσυγχρονισμό

όλων των υπαρχουσών αθλητικών εγκαταστάσεων που ανήκουν στην διαχείριση του δήμου (στάδια, γήπεδα, κλειστά γυμναστήρια, γυμναστήρια σχολικών εγκαταστάσεων, υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις) εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Δράμας. Χωροταξικός σχεδιασμός των νέων αθλητικών κέντρων με πρόβλεψη για νέα αθλήματα όπως αντισφαίριση, σκοποβολή, αγωνιστικός προσανατολισμός κλπ.

Βελτίωση της προσβασιμότητας στα αθλητικά κέντρα, ώστε οι νέες εγκαταστάσεις να αξιοποιούνται από ενήλικες συμπολίτες μας, από ασθενείς που θα επισκέπτονται τον χώρο για αποκατάσταση, αλλά και από συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα.
Άμεσος στόχος μας, η αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα του ερασιτεχνικού αλλά και μαζικού αθλητισμού.

Στελέχωση των αθλητικών εγκαταστάσεων

με το αναγκαίο και εξειδικευμένο προσωπικό, ιεράρχηση προσώπων και αρμοδιοτήτων και συνεργασία με τους αθλητικούς συλλόγους που χρησιμοποιούν τις αθλητικές εγκαταστάσεις προκειμένου να είναι ασφαλείς και λειτουργικές.

Θέσπιση της κάρτας μέλους

για την είσοδο των αθλούμενων στις αθλητικές εγκαταστάσεις, κάτι το οποίο θα συμβάλλει στην καλύτερη οργάνωση λειτουργία και επίβλεψη των χώρων και των δράσεων. Την κάρτα θα μπορεί ο πολίτης να προμηθεύεται από το Δήμο.

Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση

Υιοθέτηση του ηλεκτρονικού τρόπου εξυπηρέτησης των συνδημοτών μας που επιθυμούν να κάνουν χρήση των υπηρεσιών των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων και γηπέδων άθλησης(γήπεδα αντισφαίρισης, καλαθοσφαίρισης κλπ), ώστε να μπορούν εύκολα και γρήγορα να κλείσουν το ραντεβού τους, μέσω ψηφιακής πλατφόρμας. Η πλατφόρμα θα είναι φιλική και προσβάσιμη για όλους ώστε εύκολα θα μπορεί ο καθένας να επιλέγει την ημέρα και ώρα που επιθυμεί να κάνει χρήση των υπηρεσιών. Έτσι η χρήση των γηπέδων θα είναι ασφαλής και για όλους.

Κολυμβητήριο

Άμεση ολοκλήρωση των κτιριακών – μηχανολογικών εγκαταστάσεων του υπό κατασκευή κολυμβητηρίου, το οποίο θα παραδοθεί έτοιμο προς χρήση στους συλλόγους μας, καλύπτοντας τις ανάγκες τους, ενώ παράλληλα οι νέες εγκαταστάσεις θα αξιοποιούνται από όλους τους συμπολίτες μας προσβάσιμες και για ΑμεΑ. Ολοκλήρωση διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου και δημιουργία των απαραίτητων θέσεων στάθμευσης. Απώτερος βέβαια στόχος είναι η προσπάθεια χρηματοδότησης και κατασκευή ενός νέου κλειστού κολυμβητηρίου ολυμπιακών διαστάσεων με σύγχρονες εγκαταστάσεις, στο οποίο θα διοργανώνονται επίσημοι αγώνες.

Βελτίωση των υποδομών

των γηπέδων καλαθοσφαίρισης και αντιφαίρισης (τένις) με επίστρωση σε όλα τα γήπεδα αθλητικού ελαστικού τάπητα υψηλής απορροφητικότητας. Κατασκευή νέων γηπέδων 5Χ5, αντισφαίρισης (τένις), γηπέδων PATEL, τοιχοσφαίρισης (Squash) και υπαίθρια τραπέζια αντισφαίρισης (πινγκ πονκ) στη περιοχή της ανάπλασης του χειμάρρου της Καλλιφύτου, βελτίωση των εγκαταστάσεων της πίστας skateboard, κατασκευή σύγχρονης παιδικής χαράς και νέου αναψυκτηρίου.

Σκοπός μας η ποιοτική άθληση των συνδημοτών μας αλλά και η διεκδίκηση τοπικών αλλά και περιφερειακών τουρνουά στις εγκαταστάσεις μας.

Δημοτικό Στάδιο Δράμας «Αλέκος Φρούσιος»

Βελτίωση και εκσυγχρονισμός του Δημοτικού Σταδίου Δράμας «Αλέκος Φρούσιος» με την ολοκλήρωση της ανακατασκευής των κερκίδων του με το νέο προπονητήριο κάτω από τις κερκίδες και των λοιπών απαιτούμενων εργασιών, με την συντήρηση των εγκαταστάσεων και των χώρων προπόνησης, την αναβάθμιση των αποδυτηρίων και την αγορά του απαραίτητου αθλητικού εξοπλισμού (εμπόδια, στρώματα, βατήρες, κλπ).
Με την αναβάθμιση του Δημοτικού Σταδίου Δράμας στόχος είναι η διοργάνωση με την υποστήριξη του Δήμου, αγώνων στίβου σε τοπικό – Περιφερειακό επίπεδο, όσο και η διοργάνωση κάποιας από τις μικρές κατηγορίες των διασυλλογικών ή πανελληνίων πρωταθλημάτων.

Σύνδεση του Δημοτικού Σταδίου – ΔΗΓΑ

Σύνδεση του Δημοτικού Σταδίου Δράμας με τον χώρο του κλειστού γυμναστηρίου (ΔΗΓΑ) και του χώρου του κολυμβητήριου, ώστε να θεωρηθεί ενιαίος αθλητικός χώρος για ασφαλή μετακίνηση των αθλούμενων προς χρήση όλων των εγκαταστάσεων.

Συντήρηση, ενεργειακή και λειτουργική αναβάθμιση

των κλειστών δημοτικών γηπέδων Δ.Κραχτίδη. Υλοποίηση της υφιστάμενης μελέτης για την κατασκευή και νέων αθλητικών χώρων στους ακάλυπτους χώρους, με πρόβλεψη Σκοπευτηρίου – Προπονητηρίου για τη διάδοση του αθλήματος της σκοποβολής. Κατασκευή γηπέδων αθλημάτων άμμου με μόνιμο χαρακτήρα, καθώς οι εγκαταστάσεις θα εξυπηρετούν διαρκώς τα αθλήματα άμμου και την ανάπτυξή τους με εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις και συνεργασιών για διοργάνωση αγώνων και εκδηλώσεων.

Δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων δίαθλου

στην περιοχή του παλιού λατομείου του Αίμου στον Κορύλοβο Δράμας με σκοπό τη διοργάνωση αγώνων σε πανελλήνια κλίμακα.

Εκμετάλλευση του πευκόφυτου λόφου

της περιοχής του Κέντρου Παιδικής Μέριμνας με την δημιουργία περιπατητικών μονοπατιών διαβαθμισμένης δυσκολίας και την τοποθέτηση υπαίθριων οργάνων άθλησης και ψυχαγωγίας, με επαρκή φωτισμό και φύλαξη, με σεβασμό στο περιβάλλον και στον άνθρωπο, για να αποτελούν πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους προς αναψυχή και άθληση.

Καταγραφή, σαφής καθορισμός, συντήρηση, διαβάθμιση και σήμανση του δικτύου των μονοπατιών

του λόφου Κορυλόβου. Ήπιες παρεμβάσεις, εναρμονισμένες με το χώρο που διατηρούν την αυθεντικότητα του τοπίου, όπως σήμανση κατευθυντήρια και πληροφοριακή, θέσεις για στάση και ξεκούραση, εξοπλισμός στις θέσεις στάσης των διαδρομών και εντοπισμός κατάλληλων θέσεων για δημιουργία χώρων στάθμευσης στην περίμετρο του λόφου.

Μελέτη και οργάνωση  του  χώρου των υπαρχουσών εγκαταστάσεων στην κορυφή του λόφου για εκπαιδευτικούς σκοπούς και τοποθέτηση υπαίθριων οργάνων άθλησης. Διοργάνωση αγώνων ορεινού τρεξίματος, ποδηλατικών αγώνων δρόμου και αγώνων ορεινής ποδηλασίας.

Οργάνωση και χωροθέτηση των χώρων απογείωσης-προσγείωσης

για τους αεροπτεριστές σε συνεργασία με τον σύλλογό τους, συνδρομή στην ανάληψη διοργάνωσης αγώνων Πανελληνίου και Πανευρωπαϊκού χαρακτήρα για την προβολή της πόλης.

Μελέτη για τον σχεδιασμό και την κατασκευή ποδηλατικών διαδρομών

στον ευρύτερο Δήμο και περιμετρικά της πόλης σε χωματόδρομους για επικοινωνία των κοινοτήτων του Δήμου με ποδήλατα. Προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου ως εναλλακτικό μέσο μεταφοράς στις καθημερινές δραστηριότητες στα πλαίσια της προσπάθειας για διασφάλιση βιώσιμης κινητικότητας. Οργάνωση ποδηλατικών αγώνων δρόμου και ορεινής ποδηλασίας όπως η «Ανάβαση Κορυλόβου», «Ο ποδηλατικός γύρος του Δήμου», κλπ.

Δημιουργία ανοιχτών ελαφρών αθλητικών εγκαταστάσεων ανά γειτονιά της πόλης μας.

 Τοποθέτηση υπαίθριων οργάνων άθλησης σε χώρους όπου έχουμε άθληση περιπατητών, δρομέων και παιδιών

Επιχορήγηση και συνεχή στήριξη των αθλητικών συλλόγων

σύμφωνα με τον αριθμό των μελών, τη δράση τους και τις αθλητικές τους διακρίσεις, ώστε να είναι δυνατή η ανάληψη αθλητικών διοργανώσεων Πανελληνίου χαρακτήρα για την προβολή της πόλης. Δίκαιη κατανομή ωρών χρήσης των εγκαταστάσεων από τα σωματεία.

Συνεργασία με τους Υπεύθυνους Φυσικής Αγωγής

Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την διοργάνωση περισσότερων Αθλοπαιδιών Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων στα πλαίσια του Σχολικού Αθλητισμού καθώς και οικονομική ή άλλη συμβολή στα έξοδα για την κάλυψη των αγώνων.

Οργάνωση θερινών Camp

υλοποίηση προγραμμάτων “Μαζικός Αθλητισμός” και “Αθλητισμός για όλους” και ολοκληρωμένων προγραμ0μάτων μαζικού αθλητισμού (αθλητισμός και γυναίκα, αθλητισμός και Τρίτη ηλικία, αθλητισμός και παιδί για το καλοκαίρι, κ.α.), και προγραμμάτων άθλησης για ΑμεΑ, κάνοντας χρήση κάτω από συγκεκριμένες προυποθέσεις και των αιθουσών και χώρων άθλησης των σχολικών κτιρίων.

Προώθηση του αθλητικού τουρισμού

υποστήριξη και διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων Διεθνούς, Εθνικού, Περιφερειακού, Δημοτικού επιπέδου και φορέων τοπικού χαρακτήρα.

Διασφάλιση επιπρόσθετων οικονομικών πόρων

με την διοργάνωση ημερίδων και συνεδρίων για θέματα αθλητισμού.  με την διοργάνωση αθλητικών events, με τη φιλοξενία ομάδων και αθλητών για προετοιμασία (ορεινός όγκος), με την προβολή και διαφήμιση μεγάλων χορηγών και με την λειτουργία των κυλικείων σε συνεργασία με τους συλλόγους.

Οργάνωση και λειτουργία αθλητικού τμήματος στον Δήμο

με κύριο πρόγραμμα την οργάνωση και επίβλεψη όλων των αθλητικών χώρων, της υλοποίησης αθλητικών προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού και την διενέργεια αθλητικών δράσεων.

Σχεδιάζουμε την επόμενη μέρα

#dramarestart

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ