Νέα & Ανακοινώσεις
Παρασκευαΐδης Πέτρος – Συνέντευξη στο psithiri.gr
28/08/2023

Καθηγητής Φυσικής Αγωγής – Msc
υπ. Δημοτικός Σύμβουλος Δράμας «Επανεκκίνηση για τη Δράμα»


«Η παρουσία του Γιώργου Παπαδόπουλου έρχεται να καλύψει ένα έλλειμμα που εμφανίζει τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Δράμας»

Η διεκδίκηση της ψήφου των συμπολιτών μου, είναι παράλληλα και όρκος εμπιστοσύνης, τον οποίο και έχω την υποχρέωση να τιμήσω, στο ακέραιο, δηλώνει ο Καθηγητής Φυσικής Αγωγής και υποψήφιος με την παράταξη «Επανεκκίνηση για τη Δράμα», Πέτρος Παρασκευαΐδης. Συμπορεύεται με τον Γιώργο Παπαδόπουλο γιατί η παρουσία του έρχεται να καλύψει, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, ένα έλλειμμα, που δείχνει να εμφανίζει τα τελευταία χρόνια ο Δήμος μας. Τονίζει ότι ο Γιώργος δεν είναι μια πολιτική «φωτοβολίδα». Έχοντας μεγάλη πείρα στα αυτοδιοικητικά, ήρθε για να μείνει! Τον χαρακτηρίζουν η ειλικρίνεια και η ακεραιότητα, η εντιμότητα και η εργατικότητα, η υπομονή και η επιμονή, οι στόχοι και το όραμα.

Γιατί συμμετέχω στις εκλογές:

Η απόφασή μου, να συμμετέχω στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ήταν απόρροια ώριμης σκέψης, αλλά και έντονου προβληματισμού. Η παρότρυνσή των ανθρώπων του περιβάλλοντός μου όμως, λειτούργησε ενθαρρυντικά, ενισχύοντας κατ’ αυτό τον τρόπο τη σκέψη μου να θέσω εαυτόν στην κρίση των συμπολιτών μου, δίνοντας μου έτσι το δικαίωμα να τους εκπροσωπήσω στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η διεκδίκηση της ψήφου των συμπολιτών μου, είναι παράλληλα και όρκος εμπιστοσύνης, τον οποίο και έχω την υποχρέωση να τιμήσω, στο ακέραιο!

«Η διεκδίκηση της ψήφου των συμπολιτών μου, είναι παράλληλα και όρκος εμπιστοσύνης, τον οποίο και έχω την υποχρέωση να τιμήσω, στο ακέραιο!»

Γιατί με τον Γιώργο;

Πρόκειται για μια υποψηφιότητα, που δεν πηγάζει από προσωπικές φιλοδοξίες του Γιώργου, αλλά έρχεται να καλύψει ένα έλλειμμα, που δείχνει να εμφανίζει τα τελευταία χρόνια ο Δήμος μας. Ο Γιώργος δεν είναι μια πολιτική “φωτοβολίδα”. Έχοντας μεγάλη πείρα στα αυτοδιοικητικά, ήρθε για να μείνει! Τον χαρακτηρίζουν η ειλικρίνεια και η ακεραιότητα, η εντιμότητα και η εργατικότητα, η υπομονή και η επιμονή, οι στόχοι και το όραμα.

Αρκούν αυτά τα χαρακτηριστικά για να διοικήσει κάποιος ένα Δήμο;

Ο Γ. Παπαδόπουλος είναι μηχανολόγος μηχανικός, άρα, εξ ορισμού, πρακτικός άνθρωπος. Ως πρώην Αντιπεριφερειάρχης αποδείχθηκε εξαιρετικά αποτελεσματικός. Επομένως, θεωρήθηκε ικανός να ηγηθεί μιας δημοτικής παράταξης, με όραμα για τη Δράμα. Αποτέλεσμα των παραπάνω διεργασιών ήταν να δημιουργηθεί η ιδέα της «Επανεκκίνησης για τη Δράμα» ή dramarestart, όπως μ’ αρέσει να την αποκαλώ.
Έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στο Γιώργο, συντάχθηκα άμεσα στο πλευρό του, υποστηρίζοντας τις ίδιες αξίες, που κι αυτός πρεσβεύει, ενισχύοντας κατ’ αυτό τον τρόπο το δικό του όραμα. Το κοινό μας όραμα για τον Δήμο της Δράμας.

Πως κρίνεις τη Διοίκηση Μαμσάκου;

Θα δεχθώ, ως αξίωμα, την καλή πρόθεση, όλων των υποψηφίων Δημάρχων και μέσα σ’ αυτούς συγκαταλέγεται και ο νυν Δήμαρχος. Αρκεί όμως η καλή πρόθεση; Κύρια χαρακτηριστικά της παρούσης διοίκησης θεωρώ πως είναι η έλλειψη οράματος και το έλλειμμα πολιτικής βούλησης και ικανοτήτων. Η παρούσα αρχή είχε εννέα (9) ολόκληρα χρόνια για να παρουσιάσει έργο. Αντ’ αυτού, προβάλλει νέες υποσχέσεις και νέους προγραμματισμούς έργων, που σχεδιάζουν και υλοποιούν άλλοι, ευεργέτες αυτού του τόπου. Ο χρόνος του προγραμματισμού έχει παρέλθει γι’ αυτούς και ήρθε η ώρα της κρίσης. Η σημερινή διοίκηση του Δήμου μας δοκιμάστηκε και κρίθηκε ανεπαρκής. Η ανάγκη επανεκκίνησης φαντάζει, πλέον, επιβεβλημένη.

«Η σημερινή διοίκηση του Δήμου μας δοκιμάστηκε και κρίθηκε ανεπαρκής. Η ανάγκη επανεκκίνησης φαντάζει, πλέον, επιβεβλημένη»

Η επόμενη μέρα, εφόσον αναλάβετε τη διοίκηση του Δήμου;

Ο Δήμος Δράμας έχει μετατραπεί σε έναν κουρασμένο κι εξαντλημένο Δήμο. Η επόμενη μέρα απαιτεί άμεση επαναδραστηριοποίηση όλου του ανθρώπινου δυναμικού και αντιμετώπιση όλων αυτών των προβλημάτων, μικρών και μεγάλων, που μας ταλανίζουν καθημερινά. Η ποιότητα ζωής των δημοτών μας άπτεται μιας γενικότερης ευημερίας τους, που στο Δήμο μας είναι παραμελημένη. Εμείς θέτουμε ως κύριο μέλημά μας την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας και τη βελτίωση της καθημερινότητάς του! Ενδεικτικά μπορώ να αναφέρω ένα διαχρονικό πρόβλημα του Δήμου μας, τα αδέσποτα. Την επομένη μέρα της ανάληψης υπηρεσίας, της νέας δημοτικής αρχής από τον Γιώργο Παπαδόπουλο και την «Επανεκκίνηση για τη Δράμα», το πρόβλημα των αδέσποτων θα λυθεί. Αποτελεσματικά και σε σύντομο χρονικό διάστημα!

Τι άλλο περιλαμβάνει το πρόγραμμά σας;

Υπάρχει ολοκληρωμένο πρόγραμμα για το Δήμο, για το οποίο έχουν εργαστεί άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματα του τόπου. Σ’ αυτό περιλαμβάνονται εμβληματικά έργα, όπως αυτά της ανάπλασης της Αγίας Βαρβάρας και του δημοτικού κήπου, της κεντρικής πλατείας της Δράμας, του πάρκου της Ανάπλασης και η αξιοποίηση δημοτικών και μη ακινήτων, έργα τα οποία έχουν σημαντική θέση στο σχεδιασμό μας. Παράλληλα με τις υλοποιήσεις έργων υποδομής προσβλέπουμε και στη βελτίωση της ασφάλειας των δημοτών, του εγκαταλειμμένου αστικού οδικού δικτύου μας, των ξεχασμένων και ανεπαρκών αθλητικών εγκαταστάσεων και σχολικών κτιρίων, της ελλειμματικής καθαριότητας και της θεωρητικής ανακύκλωσης.
Επίσης, επαναπροσδιορίσαμε τους στόχους του Δήμου στον πολιτισμό, τον τουρισμό και άλλα πολλά, ξεχασμένα θα έλεγα, ζητήματα.

«Εμείς θέτουμε ως κύριο μέλημά μας την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας και τη βελτίωση της καθημερινότητάς του!»

Σε ότι έχει να κάνει με το αντικείμενό σας;

Ως εκπαιδευτικός και συγκεκριμένα καθηγητής Φυσικής Αγωγής, θα με ενδιέφερε ιδιαιτέρως η ολοκλήρωση των παραμελημένων αθλητικών μας εγκαταστάσεων και η δημιουργία νέων, παράλληλα με τη δημιουργία αθλητικών προγραμμάτων και προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού. Υπάρχει η δυνατότητα να διεκδικήσουμε και να διοργανώσουμε Αθλητικές Εκδηλώσεις, «Γιορτές Αθλητισμού», Αθλητικά και Πολιτιστικά Camp κ.ά.
Έχουμε πρόθεση να δείξουμε έμπρακτα το ενδιαφέρον μας για το σύνολο των ζητημάτων του Δήμου μας και θα λογοδοτούμε για το έργο μας στους συμπολίτες μας.

Γιατί να ψηφίσω Επανεκκίνηση;

Εμείς στην «Επανεκκίνηση για τη Δράμα» έχουμε ρεαλιστικό σχέδιο και όραμα για το αύριο!
Δεν μας διακατέχει το σύνδρομο της εξουσίας. Η ομάδα μας αποτελείται από ανθρώπους που προέρχονται από διάφορους επαγγελματικούς χώρους, ανθρώπους διαφόρων ηλικιών, που, ανεξάρτητα από πολιτικές πεποιθήσεις και κουλτούρες, τους ένωσε η ανάγκη να συμβάλουν στην «Επανεκκίνηση» του Δήμου μας. Η επιθυμία μας για προσφορά στο τόπο αποτελεί το εφαλτήριο όλων μας. Μέσω της εμπλοκής μας με τα κοινά, δεν αναζητούμε την επαγγελματική σταδιοδρομία. Έχουμε ήδη προσδιορίσει την προσωπικότητα που θέλουμε να έχουμε, ενώ παράλληλα υιοθετήσαμε ένα όραμα για τη ζωή μας, ένα όραμα για το Δήμο μας. Προτάσσοντας αυτές τις αξίες μας, καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να μας επιλέξουν και να μας εμπιστευτούν.

Γιατί να ψηφίσει εσένα ο Δραμινός;

Σεβόμενος τις επιλογές των συμπολιτών μου, τους καλώ να υποστηρίξουν και τη δική μου υποψηφιότητα. Υπήρξα ιδιωτικός υπάλληλος, επιχειρηματίας, δημόσιος υπάλληλος και μάχιμος εκπαιδευτικός για περισσότερα από 20 έτη. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Δράμα, οπότε και αισθάνομαι τα προβλήματα και τις ευαισθησίες του τόπου μου. Στο δικό μου όραμα συμπεριλαμβάνω το όραμα των παιδιών μου, αλλά και το όραμα όλων των Δραμινών. Προσβλέπω σε έναν ανθρώπινο, σύγχρονο και φιλικό Δήμο, που σέβεται την καθημερινότητα του πολίτη. Προσδοκώ στη βελτίωση της ποιότητας ζωής, όλων μας. Δώστε μου τη δύναμη να συνεισφέρω στο κοινό μας όραμα!
Σας ευχαριστώ θερμά που μου δώσατε βήμα, ώστε να επικοινωνήσω τις θέσεις μου στους συνδημότες μου.

Πηγή: psithiri.gr

#dramarestart

Επανεκκίνηση για τη Δράμα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Παρόμοια άρθρα

Τσακίρης Γιάννης – Συνέντευξη στον Alpha News 95,5

Τσακίρης Γιάννης – Συνέντευξη στον Alpha News 95,5

Οικονομολόγος υπ. Δημοτικός Σύμβουλος Δράμας «Επανεκκίνηση για τη Δράμα» Ο Γιάννης Τσακίρης στην εκπομπή "Κάθε Μέρα Μαζί" σε ρόλο πολιτικού σχολιαστή, στο Ραδιόφωνο του Alpha News 95,5 με τον δημοσιογράφο Άρη Γκέρτα....

Διαβάστε Περισσότερα
Εφραιμίδης Γιάννης – Συνέντευξη στον Alpha News 95,5

Εφραιμίδης Γιάννης – Συνέντευξη στον Alpha News 95,5

Ελεύθερος Επαγγελματίας υπ. Δημοτικός Σύμβουλος Δράμας «Επανεκκίνηση για τη Δράμα» Δείτε τη συνέντευξη του Γιάννη Εφραιμίδη στην εκπομπή "Κάθε Μέρα Μαζί" στο Ραδιόφωνο του Alpha News 95,5 με τους δημοσιογράφους Ρένα Γιουλβάνη και Άρη Γκέρτα....

Διαβάστε Περισσότερα
Μήνυμα ενότητας από το Γιώργο Παπαδόπουλο

Μήνυμα ενότητας από το Γιώργο Παπαδόπουλο

Ευχαριστήριο μήνυμα στέλνει ο υπ. Δήμαρχος Δράμας Γιώργος Παπαδόπουλος μετά την εκλογική διαδικασία της 8ης Οκτωβρίου κατά την οποία ο Δραμινός λαός εμπιστεύθηκε τον ίδιο και τους υπ. Συμβούλους της παράταξης Επανεκκίνηση για τη Δράμα με μεγάλο ποσοστό. Εν όψει της...

Διαβάστε Περισσότερα