Νέα & Ανακοινώσεις
Παγκόσμια ημέρα Τρίτης Ηλικίας – το πρόγραμμά μας για την Τρίτη Ηλικία
01/10/2023

Την 1η Οκτωβρίου γιορτάζεται η Παγκόσμια ημέρα Τρίτης ηλικίας. Εμείς, ως δημοτική παράταξη επιλέγουμε, αντί ευχών, να προβάλλουμε το πρόγραμμά μας για τη Τρίτη Ηλικία.
Η άσκηση κοινωνικής πολιτικής, μέριμνας και αλληλεγγύης προς όφελος του συνόλου των δημοτών αποτελεί βασικό μέλημα της παράταξής μας «Επανεκκίνηση για τη Δράμα» και του επικεφαλής μας και υπ. Δημάρχου Δράμας Γιώργο Παπαδόπουλου.

Με προτεραιότητα τον άνθρωπο, αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες και αναπτύσσουμε δράσεις που στοχεύουν στην ενίσχυση της απασχόλησης, στην κοινωνική στήριξη ευπαθών ομάδων και στην κάλυψη των αναγκών του συνόλου των δημοτών.

Για την Τρίτη Ηλικία στο πρόγραμμά μας περιλαμβάνονται οι εξής παρεμβάσεις:

  • Βελτίωση των δομών στήριξης της τρίτης ηλικίας, ενισχύουμε το προσωπικό των Κ.Α.Π.Η. με κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές, φυσικοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, διαιτολόγους, ώστε να καλύπτουμε πλήρως τις ανάγκες των δημοτών μας. Εντάσσουμε στα Κ.Α.Π.Η. νέες σύγχρονες δραστηριότητες και τον «γενεαλογικό διάλογο», δράση η οποία θα φέρει ηλικιωμένους και νεότερους πιο κοντά.
  • Αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και των εγκαταστάσεων του ΚΗΦΗ Δράμας με την εξασφάλιση ευρωπαϊκής χρηματοδότησης. Αγορά λεωφορείου για Αμεα για τη μεταφορά ειδικά των ηλικιωμένων που δεν διαμένουν στην πόλη. Λειτουργία τμήματος ηλικιωμένων που πάσχουν από άνοια ή παρουσιάζουν αρχικά συμπτώματα. Συμβουλευτική καθοδήγηση για θέματα που ανακύπτουν στη καθημερινότητα των ατόμων με άνοια, απαντήσεις σε πρακτικά ερωτήματα του υποστηρικτικού τους περιβάλλοντος καθώς και επίλυση ιατρικών αποριών.
  • Στήριξη και επέκταση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι». Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα της τρίτης ηλικίας που δεν αυτοεξυπηρετούνται πλήρως και σε άτομα με κινητικές δυσκολίες και ειδικά προβλήματα, με προτεραιότητα αυτούς που ζουν μόνοι τους ή δεν έχουν την πλήρη φροντίδα της οικογένειας και που το εισόδημά τους δεν τους επιτρέπει να εξασφαλίσουν τις απαιτούμενες υπηρεσίες για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.
  • Σύσταση υπηρεσίας κατ’ οίκον εξυπηρέτησης για ηλικιωμένους δημότες για τις συναλλαγές τους με τον δήμο (π.χ. έκδοση πιστοποιητικών, βεβαίωση γνησίου κτλ).

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της παράταξής μας ΕΔΩ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 01-10-2023 – ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ

#dramarestart

Επανεκκίνηση για τη Δράμα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Παρόμοια άρθρα

Τσακίρης Γιάννης – Συνέντευξη στον Alpha News 95,5

Τσακίρης Γιάννης – Συνέντευξη στον Alpha News 95,5

Οικονομολόγος υπ. Δημοτικός Σύμβουλος Δράμας «Επανεκκίνηση για τη Δράμα» Ο Γιάννης Τσακίρης στην εκπομπή "Κάθε Μέρα Μαζί" σε ρόλο πολιτικού σχολιαστή, στο Ραδιόφωνο του Alpha News 95,5 με τον δημοσιογράφο Άρη Γκέρτα....

Διαβάστε Περισσότερα
Εφραιμίδης Γιάννης – Συνέντευξη στον Alpha News 95,5

Εφραιμίδης Γιάννης – Συνέντευξη στον Alpha News 95,5

Ελεύθερος Επαγγελματίας υπ. Δημοτικός Σύμβουλος Δράμας «Επανεκκίνηση για τη Δράμα» Δείτε τη συνέντευξη του Γιάννη Εφραιμίδη στην εκπομπή "Κάθε Μέρα Μαζί" στο Ραδιόφωνο του Alpha News 95,5 με τους δημοσιογράφους Ρένα Γιουλβάνη και Άρη Γκέρτα....

Διαβάστε Περισσότερα
Μήνυμα ενότητας από το Γιώργο Παπαδόπουλο

Μήνυμα ενότητας από το Γιώργο Παπαδόπουλο

Ευχαριστήριο μήνυμα στέλνει ο υπ. Δήμαρχος Δράμας Γιώργος Παπαδόπουλος μετά την εκλογική διαδικασία της 8ης Οκτωβρίου κατά την οποία ο Δραμινός λαός εμπιστεύθηκε τον ίδιο και τους υπ. Συμβούλους της παράταξης Επανεκκίνηση για τη Δράμα με μεγάλο ποσοστό. Εν όψει της...

Διαβάστε Περισσότερα