Νέα & Ανακοινώσεις
Φροντίδα για όλους – Το πρόγραμμά μας για τις Αδύναμες Κοινωνικές Ομάδες
19/09/2023

Η άσκηση κοινωνικής πολιτικής, μέριμνας και αλληλεγγύης προς όφελος του συνόλου των δημοτών αποτελεί βασικό μέλημα της παράταξής μας «Επανεκκίνηση για τη Δράμα» και του επικεφαλής μας και υπ. Δημάρχου Δράμας Γιώργο Παπαδόπουλου.
Με προτεραιότητα τον άνθρωπο, αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες και αναπτύσσουμε δράσεις που στοχεύουν στην ενίσχυση της απασχόλησης, στην κοινωνική στήριξη ευπαθών ομάδων και στην κάλυψη των αναγκών του συνόλου των δημοτών.
Για τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες το πρόγραμμά στο πρόγραμμά περιλαμβάνονται οι εξής πρωτοβουλίες:

 • Διανομή από το Κοινωνικό Παντοπωλείο δωρεάν τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης, με συχνότητα μια φορά κάθε δύο μήνες, σε οικογένειες που πλήττονται από την οικονομική και κοινωνική κρίση. Η προμήθεια αυτών των ειδών θα καλύπτονται κυρίως από τον προϋπολογισμό του Δήμου καθώς και από δωρεές – προσφορές κατοίκων και φορέων. Ένταξη του Δήμου στο νέο ΤΕΒΑ.
 • Λειτουργία Κοινωνικής Ιματιοθήκης με ενεργό συμμετοχή των εθελοντών, μέσω της οποίας ρούχα καινούργια ή ελαφρώς μεταχειρισμένα σε καλή κατάσταση διατίθενται σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.
 • Ομάδα Εθελοντών νέων Δικηγόρων θα παρέχει νομική συμβουλευτική καθώς και ομάδα Εθελοντών νέων Λογιστών θα παρέχει υπηρεσίες φοροτεχνικού ενδιαφέροντος δωρεάν σε ανέργους, ανασφάλιστους, ενταγμένους στις κοινωνικές δομές του Δήμου.
 • Υλοποίηση σε συνεργασία με την Ι.Μητρόπολη Δράμας το πρόγραμμα Κοινωνικά Συσσίτια με στόχο την κάλυψη πρωτογενών αναγκών διαβίωσης ενός μέρους των συμπολιτών μας οι οποίοι βρίσκονται στα όρια της ανέχειας, είναι ασθενείς ή μοναχικά άτομα.
 • Παροχή φαρμάκων και λοιπού υγειονομικού υλικού από το Κοινωνικό Φαρμακείο στους οικονομικά αδύναμους-ανασφάλιστους των συμπολιτών μας. Τα παρεχόμενα φαρμακευτικά είδη ανταποκρίνονται στους γενικά αποδεκτούς κανόνες υγιεινής και περίθαλψης.
 • Δημιουργία ξενώνων φιλοξενίας αστέγων. Ένα άγνωστο μέχρι τώρα πρόβλημα αυτό των άστεγων συμπολιτών μας γίνεται ολοένα και πιο αισθητό. Δεν είναι λίγες οι φορές που συναντάμε ανθρώπους να διανυκτερεύουν στο δρόμο ή στα πάρκα.
 • Λειτουργία κοινωνικών λουτρών για συμπολίτες μας που δεν διαθέτουν υποδομές στο σπίτι για να εξυπηρετούνται είτε λόγω αστεγίας είτε επειδή δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα η λόγω οικονομικής αδυναμίας. Ταυτόχρονη χρήση και των κοινωνικών πλυντηρίων για όσους συμπολίτες μας δεν διαθέτουν αυτή τη δυνατότητα στο σπίτι τους.
 • Στήριξη και ευημερία των παιδιών ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, με τη διασφάλιση δωρεάν και ίσης πρόσβασης σε βασικές υπηρεσίες που έχουν ανάγκη.
 • Ψυχοκοινωνική υποστήριξη και ευαισθητοποίηση γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών και παροχή σχολικού δεκατιανού γεύματος και κάλυψη φροντιστηριακών αναγκών για οικονομικά ευάλωτες οικογένειες.
 • Κατάργηση πλήρως των δημοτικών τελών για τους συμπολίτες μας άνεργους και με αναπηρίες, άνω του 67%.
 • Μείωση στα τροφεία στους Βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου.
 • Παρέχοντας στα παιδιά που έχουν ανάγκη δωρεάν πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες όπως η παιδική φροντίδα, τα σχολικά γεύματα και η υγειονομική περίθαλψη, μπορούμε να τους προσφέρουμε ένα καλύτερο μέλλον.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της παράταξής μας, ΕΔΩ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 19-09-2023

#dramarestart

Επανεκκίνηση για τη Δράμα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Παρόμοια άρθρα

Τσακίρης Γιάννης – Συνέντευξη στον Alpha News 95,5

Τσακίρης Γιάννης – Συνέντευξη στον Alpha News 95,5

Οικονομολόγος υπ. Δημοτικός Σύμβουλος Δράμας «Επανεκκίνηση για τη Δράμα» Ο Γιάννης Τσακίρης στην εκπομπή "Κάθε Μέρα Μαζί" σε ρόλο πολιτικού σχολιαστή, στο Ραδιόφωνο του Alpha News 95,5 με τον δημοσιογράφο Άρη Γκέρτα....

Διαβάστε Περισσότερα
Εφραιμίδης Γιάννης – Συνέντευξη στον Alpha News 95,5

Εφραιμίδης Γιάννης – Συνέντευξη στον Alpha News 95,5

Ελεύθερος Επαγγελματίας υπ. Δημοτικός Σύμβουλος Δράμας «Επανεκκίνηση για τη Δράμα» Δείτε τη συνέντευξη του Γιάννη Εφραιμίδη στην εκπομπή "Κάθε Μέρα Μαζί" στο Ραδιόφωνο του Alpha News 95,5 με τους δημοσιογράφους Ρένα Γιουλβάνη και Άρη Γκέρτα....

Διαβάστε Περισσότερα
Μήνυμα ενότητας από το Γιώργο Παπαδόπουλο

Μήνυμα ενότητας από το Γιώργο Παπαδόπουλο

Ευχαριστήριο μήνυμα στέλνει ο υπ. Δήμαρχος Δράμας Γιώργος Παπαδόπουλος μετά την εκλογική διαδικασία της 8ης Οκτωβρίου κατά την οποία ο Δραμινός λαός εμπιστεύθηκε τον ίδιο και τους υπ. Συμβούλους της παράταξης Επανεκκίνηση για τη Δράμα με μεγάλο ποσοστό. Εν όψει της...

Διαβάστε Περισσότερα